De naam 'Icarus' verwijst naar het beeld dat aan de ingang van de praktijk staat. ‘Icarus, een held uit de Griekse Mythologie, zit in het Labyrint opgesloten met zijn vader. Met behulp van veren en was, maakt hij vleugels om uit het labyrint te ontsnappen over de zee. Echter moet hij oppassen: als hij te laag vliegt, worden zijn vleugels nat, als hij te hoog vliegt, smelten zijn vleugels in de zon.’ We zijn ambitieus en kijken naar de toekomst maar staan met twee voeten op de grond. Een gulden middenweg!’ De praktijk werd opgericht door Dr. LC Peeters, Maxillofaciale Chirurg en werd overgenomen door Tandarts Paule Peeters in 2007, die het verder uitbouwde tot de groepspraktijk Icarus.

divider

Paule Peeters specialist prothetische en restauratieve tandheelkunde en implantologie

Studeerde af in 1994 als Tandarts te Leuven. Nadien volgde zij een specialisatie prothetische, restauratieve tandheelkunde gedurende 3 jaar full time. Verschillende jaren nadien bleef ze actief als consulent aan de Universiteit te Leuven. Verder bekwaamde zij zich met vele binnen- en buitenlandse congressen en geeft ze regelmatig voordrachten aan tandartsen over prothetiek en implantaten. Paule is sinds 1999 instructor voor het instituut voor osseoïntegratie, KUL. Ze volgde de masteropleiding voor implantologie bij Prof. Eric Rompen en studeerde af in 2008 met grote onderscheiding (Diplome d’étude spécialisées européen en implantologie orale). In 2007 richtte ze de groepspraktijk Icarus op .

Tandarts | 1994

Afgestudeerd in 1994 als Tandarts te Leuven.

Specialist Restauratieve en Prothetische THK | 1994 - 1997

Masteropleiding: Prothese en Restauratieve Tandheelkunde KULeuven.

Implantologie | 2008

Masteropleiding Implantologie ULg, bij Prof. Eric Rompen, Diplome d’étude spécialisées européen en implantologie orale.

divider

Dr. Herman Vercruysse diensthoofd MKA, Eeuwfeestkliniek, Maxillo-Facial Chirurg

Sinds decennia actief in de mond-, kaak,- en aangezichtschirurgie. Hij houdt zich ook al jaren bezig met implantaten, kaakopbouw en pre-prothetische heelkunde. De intense samenwerking ter plaatse met tandarts Peeters Paule geeft de mogelijkheid om fantastische zaken te realiseren op gebied van de implantologie.

divider

Marco Gresnigt Specialist Restauratieve Esthetisch TandheelkundeDMD PhD/ research, dentist, lecturer

Marco Gresnigt is als tandarts afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna is hij gestart met zijn promotietraject en is in januari 2012 gepromoveerd op de klinische en laboratorium evaluatie van facings. Naast zijn werkzaamheden in de praktijk geeft Marco op de Universiteit van Groningen colleges, doet onderzoek en is hij docent op de kliniek van de universiteit. Als logische aansluiting op de esthetische tandheelkunde heeft hij zich tevens bekwaamd op het gebied van de orthodontie en microchirurgie.Naast zijn klinische- en onderwijstaken is Marco lid van de NVVRT (Nederlandse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde), NVGPT (Nederlandse Vereniging voor Gnatologie en Prothetische Tandheelkunde). Hij is auditor bij Q-keurmerk waar hij zich bezig houdt met de kwaliteitsbewaking van cursussen en congressen van tandheelkunde in Nederland.

In tandartspraktijk Icarus is Marco, samen met Tandarts Paule Peeters, werkzaam voor hoog esthetische cases.

Tandarts | 2006

Afgestudeerd als Tandarts aan de Rijksuniversiteit Groningen , Nederland

Specialist Restauratieve en Esthetische THK | 2007-2012

Masteropleiding: Restauratieve, EsthetischeTandheelkunde en microscopie Rijksuniversiteit Groningen

Doctor in de Esthetische Restauratieve Tandheelkunde | 2012

Promotie als Doctor in de Esthetische RestauratieveTandheelkunde met Doctoraat: Klinische en laboratorium evaluatie van
Dentale Facings
Lector en research Rijksuniversiteit Groningen
Lector Internationale Tandheelkundige congressen

divider

Tandarts Sofie Storme algemene tandheelkunde en endodontie

Sofie Storme studeerde af in 2011 als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven. Zij legt zich nu vooral toe op de endodontie en de conserverende tandheelkunde. Wortelkanaalbehandelingen (endodontie) voert zij uit onder microscoop met behulp van hoogwaardige materialen om optimale kwaliteit te kunnen garanderen.

Tandheelkunde | 2008-2011

Afgestudeerd in 2011 als master in de tandheelkunde

divider

Tandarts Filip Peeters algemene tandheelkunde

Filip Peeters studeerde af in 2011 als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven. Hij legt zich vooral toe op algemene tandheelkunde . Hij volgt nu een specialisatie in de implantologie aan de Universiteit Gent.

Tandheelkunde | 2008-2011

Afgestudeerd in 2011 als master in de tandheelkunde

divider

Tandarts Noemie Storms kindertandheelkunde en parodontologie

Noémie Storms studeerde af in 2015 als Master in de tandheelkunde aan de UGent. Kindertandheelkunde is haar grote passie. Zij neemt vooral de zorg van de allerkleinsten op zich. Ook legt ze zich toe op parodontologie en behandelt parodontale patiënten consciëntieus.

Tandheelkunde | 2015

Afgestudeerd in 2015 als master in de tandheelkunde

divider

Tandarts Laurens De Greef Specialist prothetische en restauratieve tandheelkunde

Laurens De Greef studeerde af in 2013 als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven. Nadien volgde hij een specialisatie protetetische en restauratieve tandheelkunde.

Tandheelkunde | 2013

Afgestudeerd in 2013 als master in de tandheelkunde aan de KULeuven.

Specialist Restauratieve en Prothetische THK | 2013-2017

Masteropleiding: Prothese en Restauratieve Tandheelkunde KULeuven.

divider

Tandarts Louise Lietaer Specialist prothetische en restauratieve tandheelkunde

Louise Lietaer studeerde af in 2014 als Master in de tandheelkunde aan de KU Leuven. Nadien volgde zij een specialisatie protetetische en restauratieve tandheelkunde.

Tandheelkunde | 2014

Afgestudeerd in 2014 als master in de tandheelkunde aan de KULeuven.

Specialist Restauratieve en Prothetische THK | 2014-2018

Masteropleiding: Prothese en Restauratieve Tandheelkunde KULeuven.

divider

Ondersteunend personeel

Jasmijn CockxAssistente

Jasmijn staat in voor de organisatie van de tandartspraktijk. Ze coördineert ook de activiteiten van de Icarus Academy waar de VZW "Rest. THK & impl." geaccrediteerde postgraduaat cursussen organiseert. De Icarus Academy is gelegen boven de praktijk.

Icarus Academy

 

Marianne Boute
Gutta Keisers
Cornelia Axente
Els Lambrechts
Stefanie Schippersassistentes

Marianne, Gutta, Cornelia, Els en Stefanie zijn onze enthousiaste assistentes. Zij zorgen mede voor de organisatie achter de schermen. Zij verwelkomen u van harte aan de balie en assisteren de tandartsen zodat u professioneel de beste zorgen krijgt.