Implantaten en chirurgie

Wanneer tanden verloren gaan, is het dikwijls aangewezen om naar duurzame implantaten over te gaan. Een implantaat vervangt de hele wortel van een tand en groeit vast in het bot. Het implantaat correct plaatsen is essentieel en niet corrigeerbaar. Dit vraagt een grondige voorstudie en kennis. Door atraumatische, fijne esthetische chirurgie kunnen we het tandvlees rond de tanden, wat we de ‘pink esthetics’ noemen, aanpassen. Het doel is uiteindelijk tot een mooie imitatie van een natuurlijke tand te komen in een mooie lach, waar u ‘de valse tand’ niet meer in terugvindt.

Met meerdere implantaten kunnen we uitgebreidere bruggen maken. Met behulp van 3D technologie en de nauwe samenwerking tussen de prothesist en de chirurg, kunnen we u een voorspelbaar esthetisch resultaat bieden. Wanneer tanden zo goed als verloren zijn, kunnen we zelfs deze trekken, in dezelfde zittijd implantaten plaatsen en binnen de 24 uur een voorlopige vaste brug op vastschroeven. U zit dus nooit zonder vaste tanden. Dit noemen we Immediate Loading.


Maak een afspraak
Klinische toepassing

Solitair implantaat

image
image
image
image

Centrale snijtand 21 is volledig horizontaal gebroken en verloren. De patiënt heeft dun tandvlees en een hoge lachlijn.

image
image
image
image

Zirkonium CAD Cam Abutment wordt ontworpen en hierop komt een zirkonium porseleinen kroon. Op de radiografie is duidelijk het implantaat met abutment te zien. De laterale snijtanden werden met composiet bijgebouwd tot een goede vorm.

image
image

De patiënt komt regelmatig op controle. Door het mooie porseleinwerk en de juiste vormgeving van de tand en het tandvlees, kunnen we de natuurlijke tand terug nabootsen.

Klinische toepassing

Immediate loading met 3D technologie

image
image
image

Resterende tanden zijn niet meer te behouden. Er wordt aan de hand van een scan een 3D planning gemaakt. Op de computer simuleren we de operatie en plannen we de implantaten.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Met behulp van 3D-technologie en 3D-printing wordt een boormal vervaardigd, met gaatjes die exact overeenkomen met de geplande implantaten op computer. Door deze techniek kunnen we op voorhand een voorlopige brug maken. De implantaten worden geplaatst door de boormal en onmiddellijk wordt de voorlopige brug vastgeschroefd. De patiënt kan dezelfde dag onmiddellijk terug goed bijten en heeft minimaal last.

image
image
image
image
image

Na het verder vastgroeien van de implantaten wordt samen met de patiënt een mooie definitieve brug vervaardigd die door de tandarts wordt vastgeschroefd in de mond. Nadien wordt om 6 maanden alles goed gecontroleerd door de tandarts.

Klinische toepassing

Immediate loading: van betand naar betand

image
image
image
image

Door botverlies rond de tanden en cariës, komen de tanden los en zijn ze verloren. Na scanonderzoek en digitale planning worden de tanden getrokken, dezelfde dag worden implantaten geplaatst.

image
image
image
image
image
image

De dag na de operatie wordt de voorlopige brug vast verschroefd in de mond. De voorlopige brug steunt op de niet bezenuwde implantaten en duwt niet op het tandvlees waardoor de patiënt weinig pijn ondervindt en onmiddellijk terug kan kauwen. Dezelfde procedure is uitgevoerd in de onderkaak. De voorlopige vaste bruggen functioneren als een spalk voor de implantaten.

image
image
image
image
image
image

Na het verder vastgroeien van de implantaten, wordt een definitieve brug gemaakt. In de bovenkaak is een metaal–porseleinen brug vervaardigd. In de onderkaak een titanium–kunststof brug. Nadien komt de patiënt regelmatig op controle en worden radiografieën genomen.

divider

Andere behandelingen

divider