Restauratieve tandheelkunde

Dankzij keramische restauraties en de juiste modellatie van het tandvlees rond de tanden, kunnen we tot zéér mooie resultaten komen. Hiervoor werken we in een team van prothesist, chirurg en tandtechnieker. Vooraf wordt, met behulp van professionele foto’s, een analyse van uw lach uitgevoerd. Met deze informatie wordt er een wasmodulatie vervaardigd die in de mond getest wordt en gefotografeerd. Pas wanneer we de juiste vorm bereikt hebben, wordt overgegaan naar het porseleinwerk. Zo veel mogelijk biologische, weefselvriendelijke technieken worden toegepast. Enkel wat verloren is (door cariës, slijtage, trauma, …) wordt door dunne porseleinen schelpjes, table-tops en onlays vervangen. Met specifieke kleeftechnieken worden de stukjes één voor één vastgezet onder volledige isolatie met cofferdam. Hierdoor ontstaat een zéér sterk voorspelbaar geheel met een natuurlijk eindresultaat.


Maak een afspraak
Klinische toepassing

Keramische kroon en facings

image
image

Snijtand 12 en 11 moeten verstevigd worden met een kroon. Tanden 21 en 41 krijgen een porseleinen facing na bleaching.

image
image

Porseleinen kronen worden definitief vast gecementeerd en de facings worden vastgekleefd.

image
image

De patiënt komt regelmatig op controle waarbij de beet extra wordt nagekeken.

Klinische toepassing

Porseleinen schelpjes of facing

image
image
image

Door slijtage en knarsen zijn de tanden fel afgesleten en donker geworden. Met behulp van dunne porseleinen schelpjes worden de tanden hersteld.

image
image
image
image
image
image

De tanden worden minimaal onder vergroting geprepareerd, na een analyse van de vorm en afgedrukt.
Porseleinen schelpjes worden digitaal ontworpen en vervaardigd uit glasporselein en verder stuk voor stuk bij gebakken. Onder goede isolatie worden de schelpjes verkleefd.

image
image
image

De patiënt komt regelmatig op controle. Door het gebruikt van porselein blijven de tanden mooi wit ogen en voelen volledig natuurlijk aan.

divider

Andere behandelingen

divider