Algemene Tandheelkunde en parodontale zorgen

Uw gebit wordt volledig onderzocht, zowel klinisch als radiologisch. Indien het functioneel en/of esthetisch wenselijk is, worden vullingen vervangen door esthetische witte vullingen onder goede isolatie (cofferdam). Er wordt ook de nodige aandacht gegeven aan het parodontium, dit zijn de weefsels rond de tanden, namelijk het bot en het tandvlees. Indien noodzakelijk wordt een diepe parodontale reiniging uitgevoerd voorafgegaan door een parodontale meting. Na een genezingsperiode met een aangepast mondhygiëne protocol wordt een nieuwe meting uitgevoerd en kunnen we de resultaten mooi vergelijken en hier naar handelen. U wordt voor al deze zaken op het correcte tijdstip terug verwittigd en uitgenodigd voor een check up van uw gebit.


Maak een afspraak
Klinische toepassing

Conserverende zorgen: witte vullingen

Aan de hand van een klinisch onderzoek en een radiologisch onderzoek worden alle tanden grondig nagekeken.

image
image
image

Hier zien we twee molaren en een premolaar waar de vulling vervangen moet worden wegens gaatjes en oude zilvervullingen die niet meer goed aanpassen.

image
image
image

De tanden worden goed geïsoleerd onder rubberdam. Zo krijgen we een goed droog werkveld, waardoor we kwalitatief een goede composietvulling kunnen maken. De tanden worden gevuld en de anatomie wordt zo goed mogelijk hersteld, zodat het esthetisch en functioneel terug een goed kauwvlak heeft.

divider

Andere behandelingen

divider